به گزارش روز جمعه اگزیم نیوز از پایگاه خبری شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر)، «شقایق یوسفی» افزود: مشترکانی که میزان مصرف آنها معادل الگوی تعیین شده و یا کمتر از آن باشد مشمول افزایش قیمت نخواهند شد، این افزایش قیمت برایی مشترکان پرمصرف که سهم بیشتری از یارانه ها دارند تعیین شده، تا قیمت برق را به نرخ نزدیک به واقعیت پرداخت کنند.
وی ادامه داد: در کل کشور ۵ منطقه آب و هوایی از معمولی تا گرمسیری مشخص شده است که براین اساس بیشتر مناطق ایران مانند شهرهای تهران، شیراز، تبریز در مناطق معمولی قرار گرفته اند و مناطقی که دمای آنها بالاتر یا رطوبت بالاتری را دارند مانند بوشهر و هرمزگان در مناطق گرمسیری با درجه بندی مشخص تعیین شده اند.
این مقام مسوول گفت: این دسته بندی اقلیمی مصرف متفاوتی در فصل های گرم سال دارد به همین منظور برای اجرای عدالت میان مشترکان این دسته بندی تعیین شد به طوریکه الگوی مصرف مشترکان بسته به موقعیت جغرافیایی متفاوت خواهد بود به عنوان مثال الگوی مصرف در مناطقی با رطوبت و گرمای بالا مانند هرمزگان خوزستان تا سه هزار کیلووات ساعت نیز تعیین می شود.
یوسفی افزود: الگوی مصرف برق در فصل سرد در همه مناطق ۲۰۰ کیلووات ساعت است و نیز الگوی مصرف در مناطق گرمسیری از ابتدای فروردین ماه تغییر می کند و متناسب با منظقه جغرافیایی افزایش می یابد تا آسایش مشترکان در استفاده از برق تامین شود.
وی خاطرنشان کرد: با بررسی های صورت گرفته توسط کارشناسان صنعت برق برای مناطق عادی، میزان مصرف ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه تعیین شد که این عدد با احتساب مصرف برق در بخش روشنایی، تجهیزات الکترونیکی و جلوگیری از اختلال در آسایش مشترکان برای شهرهایی مانند تهران، شیراز و تبریز تعیین شده است.
معاون دفتر خدمات مشترکان توانیر افزود: استفاده از لامپ های کم مصرف و تجهیزات با بازدهی بالا در کنار استفاده از ظرفیت کامل ماشین لباسشویی و ظرفشویی برای شستشوی لباس و ظروف در مدیریت مصرف برق تاثیر گذار خواهد بود.
براساس این گزارش، پنجم دیماه هیات دولت به ریاست آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری با استناد به قانون هدفمند کردن یارانهها و اجرای حکم مندرج در بند (ی) تبصره (۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، چگونگی محاسبه تعرفه برق مصرفی مشترکان را تعیین و اجازه اجرای آن از اول بهمن صادر کرد.
کارشناسان و متخصصان صنعت برق پس از بررسی دقیق مصارف مشترکان بر اساس چندین مؤلفه، برای میزان مناسب مصرف برق الگویی طراحی کردند که یک اقدام اصولی بوده و بهطور معمول جزو برنامههای اصلی کشورها برای ارائه خدمات بهتر به مشترکان است.
این الگو ابتدا براساس آب و هوا و اقلیم کشور و با توجه به میزان متوسط دمای هوا به مناطق مختلف معتدل یا عادی و گرمسیری تقسیم شده، سپس نیاز خانوارهای مختلف به استفاده از انرژی برق برای وسایل روشنایی، ماشین لباسشویی و ظرفشویی، اتو، یخچال و غیره که بهطور معمول برای رفاه مورد نیاز است در نظر گرفته شده است.
این الگو برای ۸۰ درصد مشترکان کشور ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماههای غیرگرم سال و ۳۰۰ کیلووات ساعت برای ماههای گرم است و مناطق گرمسیر کشور هم متناسب با شرایط آب و هوایی الگوی خاص خود را دارند.
بر این مبنا اگر مشترکان برق بتوانند در ماههای گرم سال مصرف خود را نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش داده و به زیر الگوی مصرف برسانند، به ازای هر کیلووات ساعت کاهش مصرف معادل قیمت تأمین برق یعنی ۳۰۰ تومان پاداش گرفته و از دولت بستانکار میشوند؛ البته این در حالی است که دولت در چارچوب الگوی مصرف، برق را به نرخ یارانهای و کمتر از یک سوم این قیمت در اختیار مشترکان قرار می دهد و پاداش کاهش مصرف در زمان پیک و اوج بار شبکه، میتواند تا ۲ برابر قیمت تأمین برق هم افزایش یابد.
علاوه بر این، آییننامه هیات دولت پیشبینی کرده که تعرفه برق مشترکان تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی در صورت کاهش به میزان ۵۰ درصد الگوی مصرف، رایگان در نظر گرفته شود.
سامانه و یا برنامه کاربردی «برق من»، راههای انتخاب پله مصرف مشترکان هستند. مشترکان برق با ورود به سامانه برق من میتوانند گزینه «انتخاب پله مصرف» را برگزیده و پله مصرفشان را انتخاب کنند؛ در این رابطه مشترک میتواند با مراجعه به گزینه قبض، جزئیات قبض الکترونیک دوره قبل خود را مطالعه کرده و بر مبنای آن نسبت به انتخاب پله دوره آتی خود تصمیمگیری کند.
این امکانات در نسخه موبایلی برق من نیز به راحتی در دسترس بوده و مشترکان با نصب آن از فروشگاههای معتبر اینترنتی میتوانند به بخش خدمات اپلیکیشن مراجعه و پله مصرفشان را انتخاب کنند.
نظر شما